Top 3 lekkerste tropische vruchten

Top 3 lekkerste tropische vruchten (3)

Tropisch fruit staat bekend om de unieke textuur, zoetheid en smaken die we nergens anders kunnen vinden. Ze zijn niet alleen lekker, maar bieden ook een groot aantal gezondheidsvoordelen. In deze blogpost gaan we in op de top drie van lekkerste tropische vruchten en waarin ze zich onderscheiden van de rest. Van exotische smaken tot sappige texturen, deze drie vruchten laten je kwijlen over hun zoete en heerlijke smaak. 

Met tropisch fruit haal je de zomer in je huis het gehele jaar door. Of je nu op zoek bent naar iets zoets, hartigs of zelfs zuurs, deze top 3 lekkerste tropische vruchten bezorgen je een onvergetelijke ervaring. Van sappige mangistan tot zoetzure zuurzak, laten we eens kijken naar enkele van de lekkerste vruchten van over de hele wereld.

1. Guanabana

Hele en gesneden zuurzak gelegen op een bord met een palmblad

1. Guanabana

Deze exotische vrucht uit de Zuid-Amerikaanse tropen is zo smakelijk en rijk aan vitaminen, dat zij een belangrijke exportvrucht is geworden. Guanábana heeft een harde, groene schil met zacht, wit vruchtvlees van binnen. De smaak is vrij zoet met een vleugje aardbei en ananas. De pitten zijn groot en zwart, en niet eetbaar. 

Guanábana is rijk aan vitamine C en B; het bevat ook calcium, fosfor, ijzer en niacine. De vrucht kan rauw worden gegeten of worden verwerkt in desserts of dranken. Guanábana is ook bekend onder de naam soursop of graviola.

2. Mangosteen

De mangosteen boom is een tropische, groenblijvende boom met eetbare vruchten, die oorspronkelijk voorkomt op de eilanden van Zuidoost-Azië en Thailand. En zeker behoort tot de top 3 lekkerste tropische vruchten. De schil van de vruchten, die algemeen bekend staan als paarse mangosteen, is diep roodachtig paars wanneer ze rijp zijn. Het eetbare vruchtvlees, dat zoet en zuur smaakt zoals citrusvruchten, is sneeuwwit.

2. Mangosteen

Mangosteen gelegen in een rieten mandje op tafel

De mangosteen moet over het algemeen zeer vers worden gegeten om de beste smaak te krijgen. Mangistan is in Zuidoost- Azië en erg geliefde vrucht en staat daarom ook bekend als de koningin der vruchten. Mangistan is in Zuidoost- Azië vaak te vinden op markten naast jackfruit, durian en longan.

3. Papaya Formosa

Grote en kleine papaya's in een houten kratje.

3. Papaya Formosa

De papaya formosa is een vrucht uit Zuid-Amerika met een zoete en verfrissende smaak. Het is niet alleen lekker, maar heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen.

Papaja bevat een enzym genaamd papaïne, dat kan helpen bij het afbreken van eiwitten zoals vlees en gevogelte, waardoor het voor jouw maag gemakkelijker wordt om ze te verteren.

Hoe rijper de papaya, hoe zoeter de geur. Papaya wordt vaak verwerkt in sappen, suikerwater en als ingeblikt fruit. Dat is natuurlijk lang niet zo lekker als een verse papaya formosa. Papaya’s kunnen ook onrijp gebruikt worden als groente. Deze staat bekend als de groene papaya. Deze papaya wordt vaak verwerkt in gerechten zoals salades en in een wok gerecht. 

Gerelateerde vruchten

Meer feitjes & weetjes

Misschien vind je dit ook interessant