Top 3 lekkerste tropische vruchten

Top 3 lekkerste tropische vruchten (3)


Guanabana

Deze exotische vrucht uit de Zuid-Amerikaanse tropen is zo smakelijk en rijk aan vitaminen, dat zij een belangrijke exportvrucht is geworden. Guanábana heeft een harde, groene schil met zacht, lichtgroen vruchtvlees van binnen. De smaak is vrij zoet met een vleugje aardbei en ananas. De pitten zijn groot en zwart, en niet eetbaar. Maar behoort zeker in de top 3 lekkerste tropische vruchten

Guanábana is rijk aan vitamine C en B; het bevat ook calcium, fosfor, ijzer en niacine. De vrucht kan rauw worden gegeten of worden verwerkt in desserts of dranken. Guanábana is ook bekend onder de naam zureop of graviola.


Mangosteen

De mangosteen is een tropische, groenblijvende boom met eetbare vruchten, die oorspronkelijk voorkomt op de eilanden van Zuidoost-Azië en Thailand. En zeker behoort tot de top 3 lekkerste tropische vruchten. De schil van de vruchten, die algemeen bekend staan als paarse mangosteen, is diep roodachtig paars wanneer ze rijp zijn. Het eetbare vruchtvlees, dat zoet en zuur smaakt zoals citrusvruchten, is sneeuwwit.

De vrucht moet over het algemeen zeer vers worden gegeten om de beste smaak te krijgen. Mangistan is in Zuidoost- Azië vaak te vinden op markten naast jackfruit, durian en longan.

Papaya formosa

De Papaya formosa is een vrucht uit Zuid-Amerika met een zoete en verfrissende smaak. Het is niet alleen lekker, maar heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen.

Papaja bevat een enzym genaamd papaïne, dat kan helpen bij het afbreken van eiwitten zoals vlees en gevogelte, waardoor het voor uw maag gemakkelijker wordt om ze te verteren.

Meer feitjes & weetjes

Laat een reactie achter

Scroll naar top