Mango nam dok mai

Mango nam dok mai opgesneden zodat je het oranje vruchtvlees kan zien

Mango nam dok mai is een type mango dat populair is in Thailand.

Het staat bekend om zijn zoete en geurige smaak en wordt vaak gebruikt in verschillende gerechten zoals kleefrijst en mango.

Mango nam dok mai heeft een unieke langwerpige vorm en is meestal geel wanneer hij rijp is.

In de blog lees je de gezondheidsvoordelen mango nam dok mai

Het wordt vaak geteeld in het oosten van Thailand, waar het klimaat en de bodemomstandigheden ideaal zijn voor de teelt.

In de afgelopen jaren is mango nam dok mai populair geworden in andere delen van de wereld.

Gezondheidsvoordelen mango nam dok mai

Verhoogt je libido

Naast het feit dat de vrucht lekker smaakt, wordt mango nam dok mai ook vaak geprezen om zijn vermeende libido verhogende eigenschappen. 

De vrucht bevat namelijk veel voedingsstoffen, maar het zijn de verbindingen in mango nam dok mai, zoals polyfenolen en carotenoïden, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de vermeende libido verhogende werking ervan.

Verbetert de hersenfunctie

Recent wetenschappelijk onderzoek suggereert dat het consumeren van mango nam dok mai een positief effect kan hebben op de hersenfunctie. 

Mango nam dok mai bevat namelijk vitamine C en antioxidanten, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de hersenen en het verbeteren van de bloedtoevoer naar de hersenen. 

Mango nam dok mai gesneden in een houten schaaltje

Goed voor je ogen

Mango nam dok mai bevat een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder vitamine A en C, die beide belangrijk zijn voor het behoud van een gezonde visie. 

Bovendien is het ook een goede bron van antioxidanten, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Versterk het immuunsysteem

De mango nam dok mai is rijk aan vitamine C en antioxidanten, die het immuunsysteem kunnen versterken en het lichaam kunnen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. 

Bovendien is mango nam dok mai ook een uitstekende bron van andere belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine A, calcium en ijzer.

Verbetert de spijsvertering

Mango’s nam dok mai zijn bekend om hun spijsverteringsvoordelen, omdat ze de spijsvertering kunnen helpen verbeteren en constipatie kunnen helpen voorkomen. 

Deze tropische vrucht is een goede bron van vezels, die kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde darmflora.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)