De Pomelo is een kruising tussen een grapefruit en een pomelmoes. Dit maakt de Pomelo een citrusvrucht. De smaak is lichtbitter maar zoeter dan die van de grapefruit. De vrucht heeft een dikke, gladde schil en is witgelig van kleur. Pomelo’s kunnen wel 30 centimeter groot zijn, dit maakt ze dan ook de grootste citrusvrucht.

De Pomelo is rijk aan koolhydraten en dit kan zorgen voor een lekkere energieboost. De Pomelo beschikt over stoffen die bevorderend werken als je wilt afvallen. Dit komt omdat de pomelo weinig calorieën bevat.

Gezondheidsvoordelen Pomelo

Versterkt immuunsysteem

Pomelo is rijk aan vitamine C en andere vitamines, dit versterkt je immuunsysteem. Vitamine C kan verkoudheid voorkomen of zorgen dat het sneller over is.

Helpt met afvallen

Pomelo’s bevatten maar weinig calorieën maar wel veel voedingsstoffen. De pomelo heeft een eigenschap dat kan helpen om vet te verbranden. Daarnaast bevat pomelo veel vezels, dit geeft je al gauw een vol gevoel voor een langere tijd.

Tegen veroudering

Pomelo bevat een stofje genaam spermidine. Dit stofje beschermt de cellen tegen cellulaire schade en kan veroudering tegen gaan. Het kan dan het verouderingsproces vertragen, waardoor het de vorming van rimpels bestrijdt. Ook bestrijdt het vrije radicale die de huid kunnen beschadigen en helpt het bij de vorming van collageen.

Gezond voor je gebit

Pomelo is rijk aan vitamine C. Deze vitamine is erg belangrijk voor de productie van collageen. Collageen is niet alleen voor de huid essentieel maar ook voor de gezondheid van je tanden en tandvlees. Ze maken je tandvlees sterker en kunnen problemen met je tanden voorkomen.

 

Houdt de bloeddruk en aderen gezond

Een pomelo bevat ongeveer 410 mg kalium. Kalium houdt onze bloeddruk gezond en ondersteunt een goede hartgezondheid. In pomelo is ook pectine rijkelijk aanwezig. Dit houdt onze aderen gezond en voorkomt de vorming van vaatvernauwing.

Meer gezondheidsvoordelen

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Scroll naar top