Home » Gezondheidsvoordelen » Gezondheidsvoordelen kaffier limes
Kaffier limes
Kaffier limes worden ook wel papeda of djeroek poeroet genoemd. De kaffier limes zijn kleine limoenen met pitten in het vruchtvlees. Het vruchtvlees bestaat uit 10 tot 12 partjes en smaakt zuur, een beetje bitter maar vooral fruitig. In de Aziatische keuken wordt er veel met kaffir limes gekookt.
Kaffier limes zijn niet alleen een smaak maker in de keuken maar ze bieden ook veel gezondheidsvoordelen. Dit is met name te danken aan de hoeveelheid vitamine C en antioxidanten.
Gezondheidsvoordelen kaffier limes
Gezond voor spijsvertering
De kaffir limoen bevat verschillende componenten die ook in citroengras en aanverwante kruiden voorkomen. Deze organische bestanddelen zijn van nature ontstekingsremmend en werken stimulerend voor de spijsvertering.
Versterkt immuunsysteem
Vitamine C is rijkelijk te vinden in de kaffier lime. Vitamine C helpt ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn ook goed voor het immuunsysteem omdat ze bijvoorbeeld helpen bij opnemen van meer ijzer uit het voedsel. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.
Verlicht hoesten
Voor een natuurlijke hoestverlichter kan kaffier lime een uitstekende werking zijn. De limoenen kan namelijk helpen met slijm los maken, wanneer het met honing wordt ingenomen.
Uit onderzoek blijkt dat kaffir limoen een ontstekingsremmende werking kan hebben tegen hoest, om die zo te verlichten.
Goed voor je hart
Uit onderzoek blijkt dat kaffir limoen krachtige flavonoïden bevat. Ze hebben namelijk een sterke antioxiderende werking die de hart- en vaatgezondheid helpt verbeteren daardoor deze beschermt tegen de schade van vrije radicalen.
Helpt bij de mondgezondheid
Kaffir limoen heeft een antimicrobiële werking tegen bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de meeste tandheelkundige aandoeningen. Deze limoen kan de vorming van biofilm voorkomen en kan ook de groei van de bacteriën voorkomen.
Meer gezondheidsvoordelen
Misschien vind je dit ook interessant
Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)