Tamarinde is een lange bruine vrucht die lijkt op een boon. Je vindt deze vrucht veel terug in de Aziatische keuken bijvoorbeeld in sauzen, marmelade en soms in pindasaus verwerkt.

Tamarinde is ook lekker om zo uit de hand te eten. De vrucht is erg gezond vanwege onder andere ijzer, magnesium, vitamines B1 en B3.

Gezondheidsvoordelen tamarinde

Verhoogt de spijsvertering

Tamarinde wordt al tijden lang beschouwd als een natuurlijk laxeermiddel vanwege de grote hoeveelheid voedingsvezels. Het eten van tamarinde kan je spijsvertering verbeteren, zodat je ontlasting gemakkelijk door de spieren van het darmkanaal kan gaan. Tamarinde kan helpen voedingsstoffen sneller op te lossen en maagsappen stimuleren om zo de spijsvertering te versnellen.

Versterkt immuunsysteem

Tamarinde bevat veel vitamine C. Vitamine C helpt ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit het voedsel dat wij eten. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Goed voor je hart

In tamarinde zit kalium, dit is goed voor de gezondheid van je hart. Het helpt de bloeddruk verlagen en houdt slechte cholesterol in balans. Vanwege de vitamine C in tamarinde beschermt het de gezondheid van je hart en kan het vrije radicale verwijderen.

Verhoogt de bloedsomloop

Een portie tamarinde voldoet aan meer dan 10% van je dagelijkse vitamine- en mineralenbehoefte. Zo zit er veel ijzer in tamarinde. Een gezonde portie ijzer kan het juiste aantal rode bloedcellen in het lichaam garanderen. Dit verbetert de werking van verschillende spieren en organen. Tamarinde kan dan ook bloedarmoede verminderen.

Verbetert de zenuwfunctie

Een van de belangrijkste vitamines in tamarinde is vitamine B. Vitamine B is erg belangrijk je zenuwfuncties en helpt deze te verbeteren. Tamarinde kan ook de spierontwikkeling verbeteren.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top