De physalis wordt ook wel kaapse kruisbes, ananaskers of goudbes genoemd. De vrucht is herkenbaar aan zijn oranje, glanzende kleur. Een physalis lijkt een beetje op een lampion omdat die nog in zijn ‘jasje’ zit.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt physalis gebruikt tegen onder andere malaria, astma, hepatitis en reuma. In Zuid-Amerika gebruiken ze de physalis tegen de griep en keelpijn. Dit komt onder andere omdat physalis vitamines A, B1, B3, C, ijzer en fosfor bevat.

Gezondheidsvoordelen physalis

Goed voor je hart

Physalis is rijk aan vitamine B. Deze vitamine is direct gerelateerd aan de gezondheid van je hart en je aderen. Het lichaam kan dan beter vetten verwerken en kan dan hartfalen of hartproblemen voorkomen.

Gezond voor je botten

Physalis bevatten veel vitamine K. Deze vitamine is erg belangrijk voor gezondheid van je botten en kraakbeen. Het is ook betrokken bij gezonde botvernieuwing, zo worden botten afgebroken en hervormd.

Verlaagd cholesterol

In physalis zitten erg veel vezels. Vezels ondersteunen het breken van vetten. Dit zorgt voor minder opeenhoping van vetten in de aderen en veel meer gecontroleerd cholesterol. Dit is erg goed voor de gezondheid van je lichaam en vooral voor je hart.

Goed voor spijsvertering

Physalis is rijk aan voedingsvezels. Deze vezels helpen het voedsel door je dikke darm te verplaatsen om zo verstopping te kunnen voorkomen. Het absorbeert ook water in je ontlasting om het zachter en gemakkelijker door je spijsvertering te laten gaan.

Natuurlijke ontstekingsremmer

Uit onderzoek blijkt dat physalis ontstekingsremmende effecten kunnen hebben in je lichaam. Het kan je ook mogelijk beschermen tegen verschillende soorten kanker.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top