Self-made hot chocolate

self-made hot chocolat

Benodigdheden

Bereidingswijze

Breek de schil van de cacaovrucht open en haal de inhoud eruit. De bonen zitten in een wit vlies dat je om de bonen kan laten zitten. Doe alle zaden in kom, doe er een doek overheen en wacht een aantal dagen totdat de cacaobonen veranderen van kleur en ze een alcoholachtige geur hebben. Als dit proces is afgerond leg je de bonen goed uitgespreid inclusief vlies op een ovenplaat en plaats je deze in een voorverwarmde oven. 

Temperatuur en tijd zijn afhankelijk van het soort boon en je eigen smaakvoorkeur. Recepten variëren van 15 minuten op 140ºC tot 30 minuten op 115 ºC. In dit geval 30 minuten op 115 ºC. Verwijder de verbrande bonen en crunch de cacaobonen in kleine stukjes. Het volgende gedeelte van het proces is beter uit te leggen op video.

Bekijk hier een youtube video over chocolade maken

Stap 1. Zorg voor een schone werkplek

Stap 2. Doe de chocolade in een ijsklontjesvorm en zet deze in de koelkast

Stap 3. Wacht tot de chocolade hard is

Stap 4. Doe de blokjes in warme melk en tadaa

Stap 5.Geniet van je warme chocolademelk!

Serveertip

Serveer de warme chocolademelk met een dot slagroom en een snufje kaneel.

Dit recept is een idee van Fruit uit Zuid, specialist in exotisch fruit.

Meer recepten

Laat een reactie achter

Scroll naar top