Wat is Kaneel Ceylon?

ceylon kaneel stokjes

Kaneel en in het bijzonder Ceylon is een populaire specerij vanwege zijn verschillende gezondheidsvoordelen. Het is afkomstig van de binnen bast van de Cinnamomum verum boom, die inheems is in Sri Lanka, voorheen bekend als Ceylon. Maar wat is Kaneel Ceylon?

Deze specerij heeft een zoete, warme smaak en wordt wereldwijd gebruikt in verschillende gerechten en dranken. In deze blogpost zullen we de voordelen bespreken, hoe te gebruiken en waar het te vinden is.

Gezondheidsvoordelen van Kaneel Ceylon

Ceylon is een uitstekende bron van antioxidanten en heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Het is gevonden om te helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, waardoor het een geweldige toevoeging is aan het dieet van mensen met type 2 diabetes.

Deze specerij heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, die ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen en pijn kunnen verlichten. Deze soort wordt ook verondersteld te helpen bij het verlagen van LDL-cholesterolgehaltes, wat het risico op hartziekten kan verminderen.

Hoe kun je deze soort gebruiken?

Deze soort kaneel kan worden gebruikt in verschillende gerechten en dranken, waaronder havermout, smoothies en gebak. Het kan ook worden toegevoegd aan koffie, thee en warme chocolademelk voor extra smaak. Bij het gebruik van deze specerij is het essentieel om het met mate te gebruiken, omdat het een krachtige smaak heeft. 

Bovendien is het ook belangrijk om op te merken dat ceylon kaneel verschilt van Cassia-kaneel, die vaak in supermarkten wordt verkocht. Cassia kaneel is minder duur en heeft een sterkere smaak, maar bevat coumarine, wat schadelijk kan zijn in grote doses.

Waar kun je Kaneel Ceylon kopen?

Kaneel is wijd verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en online. Het kan worden gekocht in stokvorm, die kan worden gemalen tot een poeder of heel kan worden gebruikt bij het koken. Deze specerij is ook verkrijgbaar in poedervorm, die gemakkelijk aan gerechten en dranken kan worden toegevoegd.

Bij het kopen van Ceylon kaneel is het essentieel om het etiket zorgvuldig te lezen en ervoor te zorgen dat het pure Ceylon kaneel is, geen Cassia-kaneel.

Conclusie

Ceylon is een heerlijke en gezonde specerij die gemakkelijk kan worden opgenomen in verschillende gerechten en dranken. Het heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het verminderen van ontstekingen en het verlagen van LDL-cholesterolgehaltes.

Bij het gebruik van ceylon kaneel is het belangrijk om het met mate te gebruiken en ervoor te zorgen dat de pure vorm is, geen Cassia-kaneel. Dus strooi wat kaneel op je havermout of voeg het toe aan je koffie voor een heerlijke en voedzame boost!

Meer blogs over tropisch fruit

Misschien vind je dit ook interessant