Gezonde tropische vruchten

Gezonde tropische vruchten

De beste vruchten zijn die welke boordevol voedingsstoffen, vezels en water zitten. Fruit bevat van nature weinig vet, natrium en calorieën, maar veel essentiële vitaminen en mineralen.

We weten allemaal dat een dieet rijk aan fruit en groenten je kan helpen een gezond gewicht te behouden en bepaalde gezondheidsproblemen te vermijden, maar welke zijn de beste?

De volgende lijst beschrijft enkele van de gezondste tropische vruchten:

Guanabana (zuurzak)

De zuurzak is super gezond! Het is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze stoffen versterken je immuunsysteem en beschermen je cellen. De zuurzak is een natuurlijke bron van vitamine B12.

Mango

Mango is een van de lekkerste tropische vruchten met vele gezondheidsvoordelen. Het kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen, de gezondheid van de ogen te verbeteren en kanker te voorkomen.

Papaya

Papaya is een andere voedzame vrucht die een enzym genaamd papaïne bevat dat helpt bij het afbreken van eiwitten in aminozuren. Het kan ook helpen bij de spijsvertering en het verminderen van ontstekingen.

Kokosnoot

Kokosnoot is een zeer gezonde vrucht die veel vezels en MCT vetten bevat, die gewichtsverlies kunnen bevorderen en helpen het cholesterolgehalte te verlagen.

Meer feitjes & weetjes

Laat een reactie achter

Scroll naar top