7. Feitjes over het gebruiken van bio kokosolie

kokosolie in een glazen flesje met kokosnoten ernaast 7. Feitjes over het gebruiken van bio kokosolie

Kokosolie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de vele voordelen die het biedt. Biologische kokosolie is een van de meest populaire soorten kokosolie. Het wordt gemaakt van kokosnoten die zonder chemicaliën en pesticiden zijn geteeld. 

In dit artikel bespreken we 7 feitjes over het gebruiken van bio kokosolie.

Voordelen van biologische kokosolie

1. Biologische kokosolie bevat veel belangrijke antioxidanten

Gezonde, bio kokosolie bevat veel antioxidanten die de gezondheid van het hart en de hersenen kunnen bevorderen. Antioxidanten helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam die schadelijke effecten kunnen hebben op onze cellen. Het regelmatig consumeren van biologische kokosolie kan helpen bij het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten en het verbeteren van de cognitieve functies.

2. Verlaging van cholesterolgehalte

Deze biologische kokosolie bevat laurinezuur, een type vetzuur dat kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het bevorderen van de gezondheid van het hart. Laurinezuur is ook een krachtig middel tegen bacteriën, virussen en schimmels.

3. Deze biologische kokosolie bevorderd gezond huid en haar

Biologische kokosolie kan ook helpen bij het bevorderen van de gezondheid van de huid en het haar. Het kan worden gebruikt als een natuurlijke vochtinbrenger en kan helpen bij het verminderen van roos en andere hoofdhuidaandoeningen. Het kan ook helpen bij het verminderen van rimpels en het bevorderen van een gezonde huid.

Gebruik van biologische kokosolie

1. Werkt perfect als natuurlijke make-up remover

Deze kokosolie kan ook worden gebruikt als een natuurlijke make-up remover. Het kan helpen bij het verwijderen van oogmake-up zonder de huid te irriteren. 

Het is ook een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige huid omdat het geen agressieve chemicaliën bevat.

bio kokosolie feitjes & weetjes 7. Feitjes over het gebruiken van bio kokosolie

2. Kokosolie is een goede vervanger voor deodorant

Deze biologische kokosolie kan ook worden gebruikt als een natuurlijke deodorant. Het heeft antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van geur veroorzakende bacteriën. En kan daarom worden gebruikt als een alternatief voor commerciële deodoranten die vaak schadelijke chemicaliën bevatten.

3. Chemicaliën vrije massageolie

Kokosolie en specifiek biologische kokosolie kan worden gebruikt als een natuurlijke massageolie. Het heeft hydraterende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van spierpijn en spanning. Het is ook een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige huid omdat het geen agressieve chemicaliën bevat.

Conclusie

Je kunt dus concluderen dat biologische kokosolie biedt veel voordelen voor de gezondheid en kan op verschillende manieren worden gebruikt, zowel in de keuken als in de badkamer. 

Door biologische kokosolie aan jouw dagelijkse routine toe te voegen, kun je profiteren van de vele voordelen die het biedt voor jouw gezondheid en welzijn. Hopelijk heeft deze blog: 7 feitjes over het gebruiken van bio kokosolie je goed geïnformeerd. Probeer het zelf en ontdek de vele toepassingen van biologische kokosolie!

Meer feitjes & weetjes

Misschien vind je dit ook interessant