7 Boeiende pitahaya (drakenfruit) feitjes

Pitahaya

Dragon fruit is de vrucht van verschillende cactussoorten die inheems zijn in Noord- en Zuid-Amerika. Hoewel de vrucht in het Engels algemeen bekend staat als drakenfruit, weerspiegelt deze de Aziatische Aziatische namen; pitaya of pitahaya. Kijk hieronder voor 21 meer buitengewoon boeiende feitjes over drakenfruit.

1. De namen pitahaya en pitaya komen uit Mexico en pitaya roja in Midden-Amerika en het noorden van Zuid-Amerika, mogelijk met betrekking tot pitahaya voor namen van hoge cactussoorten met bloeiende vruchten.

2. Pitahaya-producerende cactussen van het geslacht Hlyocereus zijn oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Ze zijn overgeplant naar Midden-Amerika, waarschijnlijk door Europeanen.

3. Dragonfruit wordt geteeld in Zuidoost-Azië, de Verenigde Staten, Israël, Australië, Cyprus en de Canarische Eilanden.

Pitahaya
Buitengewoon boeiend feitje over Pitahaya plantage

4. Zoete dragonfruit komt van het geslacht Hylocereus, van de Cactaceae-familie, terwijl zure drakenfruit van het geslacht Stenocereus zijn.

5. Dragonfruit varieert van 150 tot 1000 gram, of 5 tot 35 ons, in gewicht en hebben meestal een eivormige of ronde vorm.

6. De schil van de drakenvrucht is meestal roze, rood of geel van kleur, met stekelige bladachtige aanhangsels die over het algemeen groen zijn getipt, en een rood of wit gekleurd vlees met veel kleine, zwarte, eetbare zaden.

7. Dragon fruit heeft een milde smaak en wordt vaak vergeleken met passievruchten, watermeloen, frambozen en ander fruit, afhankelijk van de soort.

Meer feitjes & weetjes

Lucuma poeder

Wat is Lucuma poeder?

Wat is Lucuma poeder? Lucuma poeder is een superfood dat oorspronkelijk uit de hooglanden van Peru komt. Het wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren in

Lees verder »

Laat een reactie achter

Scroll naar top