Home » Feitjes & Weetjes » 7 boeiende pitahaya drakenfruit feitjes
7 Boeiende pitahaya (drakenfruit) feitjes
Drakenfruit, op z’n engels Dragon fruit is de vrucht van verschillende cactussoorten die inheems zijn in Noord- en Zuid-Amerika. Hoewel de vrucht in het Engels algemeen bekend staat als drakenfruit, weerspiegelt deze de Aziatische Aziatische namen; pitaya of pitahaya. In deze blog lees je de 7 boeiende pitahaya (drakenfruit) feitjes.
1. De namen “pitahaya“ en “pitaya” komen uit Mexico en “pitaya roja” in Midden-Amerika en het noorden van Zuid-Amerika, mogelijk met betrekking tot pitahaya voor namen van hoge cactussoorten met bloeiende vruchten.
2. Pitahaya-producerende cactussen van het geslacht Hlyocereus zijn oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Ze zijn overgeplant naar Midden-Amerika, waarschijnlijk door Europeanen.
3. Drakenfruitwordt geteeld in Zuidoost-Azië, de Verenigde Staten, Israël, Australië, Cyprus en de Canarische Eilanden.
4. Zoete dragonfruit komt van het geslacht Hylocereus, van de Cactaceae-familie, terwijl zure drakenfruit van het geslacht Stenocereus zijn.
5. De pitahaya varieert van 150 tot 1000 gram, of 5 tot 35 ons, in gewicht en hebben meestal een eivormige of ronde vorm.
6. De schil van de drakenvrucht is meestal roze, rood of geel van kleur, met stekelige bladachtige aanhangsels die over het algemeen groen zijn getipt. Vanwege deze aanhangsels wordt de pitahaya ook wel drakenfruit genoemd. Pitahaya heeft een rood of wit gekleurd vlees met veel kleine, zwarte, eetbare zaden.
7. Dragon fruit heeft een milde smaak en wordt vaak vergeleken met passievruchten, watermeloen, frambozen en ander fruit, afhankelijk van de soort.