3 Aziatische supervruchten die jouw gezondheid verbeteren

Verschillende exotische vruchten op tafel

Azië is de thuisbasis van enkele van de meest heerlijke en voedzame exotische vruchten ter wereld. Van tropische mango’s tot sappige lychees, deze vruchten zitten boordevol antioxidanten en vitamines die je gezondheid kunnen helpen verbeteren. 

Ontdek de wereld van exotisch fruit. Van de zoetzure smaken van lychee en ramboetan tot de unieke smaken van drakenfruit en jackfruit. die je zeker aan je dieet moet toevoegen: mango, lychee en jackfruit. 

Ze zijn niet alleen lekker en verfrissend, maar ze bevatten ook essentiële voedingsstoffen die je helpen gezonder te leven. Zorg er dus voor dat je deze geweldige Aziatische supervruchten de volgende keer dat je in de stemming bent voor iets exotisch, eens probeert!

Mango

De eerste vrucht is de mango, die inheems is in India. De mango is een van de oudst bekende vruchten ter wereld en je hebt er veel verschillende varianten van.

Mango’s zijn rijk aan vitamine A en C, mineralen en antioxidanten die verschillende (chronische) ziektes kunnen helpen voorkomen.

Mango

Aziatische supervruchten die jouw gezondheid verbeteren (2)

Lychee

Aziatische supervruchten die jouw gezondheid verbeteren

Lychee

De volgende vrucht is de lychee die groeit op wijnstokken in China, Vietnam (waar het voor het eerst werd gedomesticeerd), de Andaman-eilanden van India (waar het ook werd gedomesticeerd), Taiwan (waar het werd gedomesticeerd) en Zuid-Afrika. 

Lychees zijn een goede bron van vitamine C en antioxidanten die kunnen helpen beschermen tegen vrije radicalen.

Jackfruit

De laatste Aziatische supervrucht is de jackfruit. Jackfruit groeit groeit aan bomen in India, Thailand, Maleisië, Indonesië en de Filippijnen. De vrucht kan erg groot worden en wel meer dan 10 kilo wegen. 

Jackfruit is een goede bron van kalium en vitamine C en kan worden gebruikt als een vleesvervanger. 

Jackfruit

Aziatische supervruchten die jouw gezondheid verbeteren (4)

Gerelateerde vruchten

Meer feitjes & weetjes

Misschien vind je dit ook interessant