Tamarillo

Tamarillo exotisch fruit gelegen op een zwart bordje. Een tamarillo is doorgesneden zodat je het oranje vruchtvlees kan zien.

De tamarillo wordt ook wel boomtomaat genoemd, vanwege zijn vorm die een beetje doet denken aan een tomaat. Het vruchtvlees heeft een zoetzure intense smaak. De schil is eetbaar, deze heeft een bittere smaak en wordt daarom vaak overgeslagen. 

De tropische vruchten worden gebruikt als ingrediënt voor marmelade, chutney of taarten. Tamarillo is een bijzondere vrucht met veel gezondheidsvoordelen, vanwege het aantal antioxidanten, vitamines en mineralen. Kalium en magnesium zijn ook rijkelijk aanwezig in de tamarillo.

Gezondheidsvoordelen tamarillo

Goed voor je hart

Kalium is rijkelijk te vinden in de tamarillo, dit mineraal is belangrijk voor je lichaam. Kalium helpt namelijk schadelijke effecten in het hart in evenwicht te brengen. 

Het bevat ook magnesium, dit zorgt voor een goede werking van het cardiovasculaire systeem. Het hoge vezelgehalte in tamarillo helpt overtollig cholesterol te verminderen.

Versterkt immuunsysteem

Vitamine C is erg belangrijk voor je immuunsysteem, tamarillo bevat veel vitamine C. Deze vitamine helpt je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. 

Ze zijn goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit het voedsel dat wij eten. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Versterkt je botten

In tamarillo is veel calcium te vinden. Calcium is erg belangrijk voor de gezondheid van je botten. 

Dit mineraal zorgt er namelijk voor dat je botten sterker worden en is een belangrijke bouwstof voor botweefsel.

Goed voor je huid

De vitamines A, C en E zijn allemaal te vinden in de tamarillo. Deze vitamines zijn belangrijk voor de gezondheid van je huid, het zorgt ervoor dat het gezond is en blijft stralen. Bovendien helpen ze ook mee met beschermen van je huid tegen oxidatieve stress en vervuiling.

Gezond voor je ogen

Vanwege de vitamina A, in tamarillo, is deze tropische vrucht erg goed voor het behoud van een gezond gezichtsvermogen. De vitamine A in tamarillo herstelt namelijk de vochtigheid van de ogen, dit zorgt dat er geen bacteriën en virussen binnen kunnen komen.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)