De tamarillo wordt ook wel boomtomaat genoemd, vanwege zijn vorm die een beetje doet denken aan een tomaat. Het vruchtvlees heeft een zoetzure intense smaak. De schil is eetbaar, deze heeft een bittere smaak en wordt daarom vaak overgeslagen. 

Tamarillo’s worden gebruikt als ingrediënt voor marmelade, chutney of taarten. Het is een bijzondere gezonde vrucht, vanwege het aantal antioxidanten, vitamines en mineralen. Kalium en magnesium zijn ook rijkelijk aanwezig.

Gezondheidsvoordelen tamarillo

Goed voor je hart

Tamarillo is een bron van kalium. Deze helpt schadelijke effecten in het hart in evenwicht te brengen. Het bevat ook magnesium, dit zorgt voor een goede werking van het cardiovasculaire systeem. Het hoge vezelgehalte in tamarillo helpt overtollig cholesterol te verminderen.

Versterkt immuunsysteem

Tamarillo bevat veel vitamine C. Vitamine C helpt ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit het voedsel dat wij eten. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Versterkt de botten

In tamarillo is veel calcium te vinden. Calcium is erg belangrijk voor de gezondheid van je botten. Het zorgt dat je botten sterker worden en is een belangrijke bouwstof voor botweefsel.

Goed voor je huid

Tamarillo bevat vitamine A, C en E. Deze vitamines zijn belangrijk voor de gezondheid van je huid, het zorgt ervoor dat het gezond is en blijft stralen. Ze beschermen de huid tegen oxidatieve stress en vervuiling.

Gezond voor je ogen

Tamarillo is erg goed voor het behoud van gezond gezichtsvermogen. De vitamine A in tamarillo herstelt de vochtigheid van de ogen, dit zorgt dat er geen bacteriën en virussen binnen kunnen komen.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top