Nashipeer

Nashipeer

De nashipeer is een appelvormige peer. Ze hebben een dunne oneetbare schil en zijn geelwit van kleur. Het vruchtvlees van de nashipeer is sappig en heeft iets weg van de smaak van een appel, alleen dan iets aromatischer. 

Nashiperen zitten vol met vezels, wat goed is voor je spijsvertering. Een nashipeer bevat bovendien veel mineralen en vitamines, vitamine C is vooral veel terug te vinden. Eén grote nashipeer bevat maar liefst 14% van de ADH van vitamine C.

Gezondheidsvoordelen nashipeer

Rijk aan vitamines

De tropische vrucht nashipeer bevat veel belangrijke vitaminen voor ons lichaam. Een nashipeer zit namelijk boordevol vitamine C. Zo zit er in een grote nashipeer 14% van de ADH vitamine C. 

Vitamine C bevorderd je weerstand, kraakbeen, botten en tanden. In de nashipeer is ook veel vitamine K aanwezig. Vitamine K zorgt ervoor dat je bloed op natuurlijke wijze stolt

Kan helpen tegen een kater

Het klinkt misschien gek, maar nashipeer kan helpen tegen een kater. Onderzoekers van de CSIRO hebben onderzocht dat sappen van de nashipeer een kater kunnen voorkomen. 

Echter, dit kan alleen werken als je het sap van de nashipeer drinkt voordat je alcohol gaat drinken. Als je de sap van de nashipeer pas drinkt na het drinken van alcohol, zal het waarschijnlijk geen effect hebben.

Goed voor je spijsvertering

De nashipeer is rijk aan vezels. Vezels zijn erg belangrijk voor de gezondheid van je spijsvertering. Ze zorgen namelijk voor een verzadigend gevoel, een goede darmfunctie en stoelgang. 

Een grote nashipeer kan je al gauw 9,9 gram vezels opleveren. Dit is dus een goede aanvulling voor je dagelijkse portie van vezels. 

Bron voor energie

Nashiperen zijn een goede bron voor langdurige energie. Dit komt vanwege de hoeveelheid natuurlijke suiker in de nashipeer. 

De exotische nashipeer bevat ook fructose. Fructose wordt langzaam opgenomen en geeft daarom ook lang energie.

Rijk aan kalium

In de nashipeer is veel kalium te vinden. Een grote nashipeer levert al gauw 333 milligram kalium op, dat is 14% van de ADH. 

Het mineraal kalium helpt onder andere bij het onderhouden van de gezondheid van je hart, botten en spieren.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)