De nashipeer is een appelvormige peer. Ze hebben een dunne oneetbare schil en zijn geelwit van kleur. Het vruchtvlees is lekker sappig en heeft iets weg van de smaak van een appel, alleen dan iets aromatischer. 

Nashiperen zitten ze vol met vezels wat goed is voor je spijsvertering. Een nashipeer bevat veel mineralen en vitamines. Vitamine C is vooral veel terug te vinden. Eén grote nashipeer bevat maar liefst 14% van de ADH van vitamine C.

Gezondheidsvoordelen nashipeer

Rijk aan vitamines

Nashiperen bevatten veel belangrijke vitamines voor ons lichaam. Een Nashipeer zit vol vitamine C. Zo zit er in een grote nashipeer 14% van de ADH vitamine C. Vitamine C bevorderd je weerstand, kraakbeen, botten en tanden. In de nashipeer is ook veel vitamine K aanwezig. Vitamine K zorgt ervoor dat je bloed op natuurlijke wijze stolt

Kan helpen bij een kater

Onderzoekers van de CSIRO hebben onderzocht dat sappen van de nashipeer een kater kunnen voorkomen. Dit kan alleen werken als je het sap van de nashipeer drinkt voordat je alcohol gaat drinken. Als je de sap van de nashipeer pas drinkt na het drinken van alcohol zal het waarschijnlijk geen effect hebben.

Goed voor je spijsvertering

De nashipeer is rijk aan vezels. Vezels zijn goed voor je spijsvertering. Ze zorgen voor een verzadigend gevoel, zorgen voor een goede darmfunctie en stoelgang. Een grote nashipeer kan je al gauw 9,9 gram vezels opleveren.

Bron voor energie

Nashiperen zijn een goede bron voor langdurige energie. Dit komt omdat de hoeveelheid natuurlijke suiker in de nashipeer. De vrucht bevat ook fructose. Fructose wordt langzaam opgenomen en geeft daarom ook lang energie.

Rijk aan kalium

In de nashipeer is veel kalium te vinden. Een grote nashipeer levert al gauw 333 milligram kalium. Dat is 14% van de ADH. Kalium is goed voor je hart, je botten en je spieren.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top