Wanneer je carambola in plakjes snijdt, lijken deze op de vorm van een ster. Vandaar dat carambola ook wel sterfruit wordt genoemd. Carambola heeft een geelgroenige eetbare schil. Het vruchtvlees is iets lichter van kleur en heeft een zoetzure smaak. 

Sterfruit is niet alleen lekker en mooi als decoratie maar ook heel gezond. De vrucht is laag in calorieën, bevat weinig suiker en bevat vitamine B & C, vezels en ijzer.

Gezondheidsvoordelen carambola

Goed voor de spijsvertering

In carambola zitten veel voedingsvezels, deze vezels zijn erg belangrijk voor de spijsvertering. Ze kunnen het bewegen van de ontlasting door het spijsverteringskanaal stimuleren. Ze kunnen ook symptomen van verstopping, krampen, diarree en een opgeblazen gevoel verlichten.

Weinig calorieën en suiker

100 gram carambola bevat ongeveer 33 calorieën en maar weinig suiker. Dit is natuurlijk erg fijn als je een beetje op je gewicht wilt letten. Bovendien bevat carambola ook veel vezels en andere voedingsstoffen, die je stofwisseling kunnen versnellen.

Versterkt immuunsysteem

Een middelgrote carambola bevat ongeveer 50% van de ADH van vitamine C. Dit is erg goed voor je immuunsysteem. Uit onderzoek blijk dat carambola een radicale opruiming activiteit bevat, die helpt je algemene immuniteit te versterken.

Goed voor je hart

In carambola zit een grote hoeveelheid aan natrium en kalium. Deze mineralen werken als elektrolyten in ons lichaam, ze helpen bij het handhaven van de bloeddruk. Dit kan dan zorgen voor een regelmatige hartslag en een gezonde bloedstroming.

Ontstekingsremmende eigenschappen

De grote hoeveelheid aan antioxidanten en flavonoïden in carambola, kunnen deze vrucht ontstekingsremmende eigenschappen geven. Ze kunnen helpen bij verschillende huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld psoriasis en dermatitis. De vitamine C in carambola helpt bij het wegspoelen van gifstoffen en bij de synthese van collageen.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top