Kiwibes

Kiwibes

Een kiwibes is ongeveer even groot als een druif en heeft een heerlijke zoete smaak. De vrucht is familie van de kiwi. Net zoals bij een kiwi, is de haarloze schil ook eetbaar. 

De kiwibes is misschien wel een kleine vrucht maar biedt veel gezondheidsvoordelen. De kiwibes bevat namelijk nog meer vitamine C dan de kiwi die wij kennen. In één kiwibes zit evenveel vitamine C als in vijftig appels. Dit komt ook door de eetbare schil. In en onder de schil zitten namelijk de grootste hoeveelheden aan vitamines en mineralen.

Gezondheidsvoordelen Kiwibes

Versterkt immuunsysteem

Door de enorme hoeveelheid vitamine C in kiwibessen kan deze vrucht je immuunsysteem een boost geven! Vitamine C helpt je immuunsysteem te versterken en je lichaam te beschermen tegen ziektes, bacteriën en virussen. Vitamine C kan ook verkoudheid en griep verminderen en/of voorkomen.

Goed voor je huid

Het hoge gehalte vitamine C in de kiwibes is ook erg goed voor je huid. Dit komt omdat die vrije radicalen bestrijdt die de huidcellen beschadigen, dit versnelt de huidveroudering. Vitamine C stimuleert ook de productie van collageen, dit is een soort eiwit wat de vorming van rimpels helpt te voorkomen door je huid elastisch te maken.

Kiwibes exotisch fruit

Rijk aan antioxidanten

De kiwibes is rijk aan antioxidanten. De kiwibes bevat veel polyfenolen, een van voorkomende antioxidant. De polyfenolen die het best vertegenwoordig in de kiwibes zijn de flavonoïden.

Gezond voor je ogen

Kiwibessen bevatten een goede hoeveelheid aan vitamine A. Deze vitamine is erg belangrijk voor de gezondheid van je ogen. Omdat het een krachtige antioxidant is kan het beschermen tegen vrije radicalen die oogaandoeningen kunnen veroorzaken.

Goed voor je darmen

Kiwibessen zijn rijk aan vezels. Vezels zijn erg belangrijk voor je lichaam, ze spelen een rol bij een goede spijsvertering en stoelgang. Vezels zorgen ervoor dat je darmen beter in staat zijn om voedingsstoffen uit je voeding te halen en ze houden je darmen gezond.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)