De kweepeer wordt ook wel kweeappel of quince genoemd. Het is de vrucht van een boomsoort die behoort bij de rozenfamilie. 

Kweeperen zijn geschikt om compote van te maken zoals jam, marmelade, gelei en bijvoorbeeld vruchtenpasta.

Kweeperen ruiken heerlijk fris en licht zuur waardoor ze ook als natuurlijke luchtverfrisser gebruikt kunnen worden.

Gezondheidsvoordelen kweepeer

Goed voor je huid

Het hoge gehalte vitamine C in kweeperen is ook erg goed voor je huid. Dit komt omdat die vrije radicalen bestrijdt die de huidcellen beschadigen, deze versnellen de huidveroudering. Vitamine C stimuleert ook de productie van collageen, dit is een soort eiwit wat de vorming van rimpels helpt te voorkomen door je huid elastisch te maken.

Versterkt immuunsysteem

Kweepeer bevat veel vitamine C. Vitamine C helpt ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit het voedsel dat wij eten. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Rijk aan antioxidanten

Kweeperen zijn een geweldige bron van antioxidanten. Deze helpen het lichaam vrije radicalen te bestrijden. Ze kunnen ook beschermen tegen chronische ziektes.

Bloeddruk verlagend

Kweeperen bevatten ook een goede hoeveelheid aan kalium. Kalium kan helpen je bloeddruk te verlagen omdat het de bloedvaten stimuleert om wijder te worden. Hierdoor kan het risico op hart- en vaatziektes kleiner worden.

Rijk aan vezels

De kweepeer is rijk aan vezels. Vezels zijn belangrijk voor onze gezondheid. Zo dragen ze bij aan een goede spijsvertering, geven ze een verzadigd gevoel na het eten en verminderen ze het risico op hart- en vaatziekten.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top