Mangosteen, ook wel mangistan genoemd, wordt gezien als de koningin der vruchten vanwege haar intense smaak. Het witte vruchtvlees van de mangistan is verdeeld in 4 á 8partjes. Deze partjes zijn lekker sappig en zoetzuur van smaak.

De vrucht bevat veel antioxidanten, daarom wordt deze vrucht gezien als superfood. De mangisteen is ook rijk aan ijzer, calcium, vitamine B en C.

Gezondheidsvoordelen mangosteen

Rijk aan krachtige antioxidanten

Mangosteen bevat als belangrijkste stoffen xanthomen, dit zijn natuurlijke en plantaardige stoffen (flavonoïden). Dit zijn krachtige antioxidanten. Mangosteen bevat ook vitamine C en foliumzuur wat een antioxiderende werking heeft.

Helpt bij huidinfecties

Uit een studie blijkt dat mangosteen extract kan helpen tegen UVB straling in de huid. Uit een ander onderzoek met mensen die 3 maanden lang iedere dag 100 mg extract nam kwam eruit dat ze een vele elastischere huid hadden.

Ontstekingsremmend

De xanthonen die in mangosteen zitten, kunnen helpen bij het verminderen van een ontsteking. Uit onderzoek blijkt dat xathonen een ontstekingsremmende werking heeft.

Helpt bij gezonde spijsvertering

Mangosteen is rijk aan vezels, ongeveer 14% van de ADH (bij 196 gram). Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering.

Versterkt het immuunsysteem

In mangosteen zitten veel vezels en vitamine C, deze zijn belangrijk voor een gezond immuunsysteem. Vitamine C is nodig voor verschillende immuuncellen en heeft een antioxiderende werking. Vezels hebben we nodig voor de bacteriën in de darmen.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top