Steranijs

Steranijs

Steranijs exotisch kruid

Steranijs

✔️ Kan candida genezen
✔️ Versterkt het immuunsysteem
✔️ Werkt sterk tegen virussen

Dit kruid heeft een vorm van een ster is een kruid dat wordt gewonnen uit de vrucht van de boom Illicium verum en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken.

Het heeft een kenmerkende sterachtige vorm en een zoet, kruidig aroma.

Steranijs wordt vaak gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten zoals stoofschotels, soepen en sauzen, en wordt ook wel gebruikt om thee van te maken. 

Naast het gebruik in de keuken wordt steranijs ook gebruikt in sommige traditionele geneeswijzen vanwege de veronderstelde gezondheidsvoordelen, zoals het verlichten van maagklachten en het bevorderen van de spijsvertering.

Herkomst

De oorsprong van steranijs kan worden teruggevoerd naar China, waar het al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde en koken.

Steranijs wordt ook verbouwd in andere delen van de wereld, zoals Vietnam en India.

Naast zijn culinaire toepassingen wordt steranijs ook gebruikt om thee te maken en wordt het verondersteld verschillende gezondheidsvoordelen te hebben.

Steranijs exotisch kruid herkomst

Smaak

De steranijs, een kruid dat veel wordt gebruikt in culinaire gezonde recepten, is afkomstig van de vrucht van een kleine boom die inheems is in China en Vietnam.

Zijn unieke smaakprofiel, dat zoet en dropachtig is, maakt het een populair ingrediënt in verschillende gerechten en drankjes, zoals thee, likeuren en koekjes.

Naast zijn culinaire toepassingen wordt het ook gebruikt in de traditionele geneeskunde voor de behandeling van diverse kwalen, waaronder spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen en zelfs slapeloosheid.

Steranijs exotisch kruid bewaren

Bewaren

Het bewaren van steranijs is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het kruid behouden blijft.

Dit stervormig kruid kan het beste worden bewaard op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht.

Een andere handige tip is om steranijs in kleinere hoeveelheden te bewaren, zodat het niet aan lucht wordt blootgesteld wanneer het wordt geopend en gesloten.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Verminderd buikkrampen
✔️ Bevat krachtige antioxidanten
✔️ Extreem rijk aan vezels
✔️ Goed voor de spijsvertering
✔️ Verhoogd aanmaak borstvoeding

De uitleg van de gezondheidsvoordelen wordt later toegevoegd. 

Voedingswaarde

Per 100 gram (poeder)

Energie (kcal) 443Kcal
Koolhydraten50,02 gr
– Waarvan suikers7,2 gr
Vetten15,9 gr
– Waarvan verzadigd0 gr
Vezels14,6 gr
Eiwitten17,6 gr
Zout16 mg

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde groenten

Gerelateerde blogs

Misschien vind je dit ook interessant