Cassave

Cassave

Cassave exotische groenten

Cassave

✔️ Geschikt om kroepoek te maken
✔️ Rijk aan vezels
✔️ Bevorderd algehele gezondheid

Cassave is een zetmeelrijke wortelgroente die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt.

Tegenwoordig wordt deze wortel op grote schaal geteeld in tropische gebieden over de hele wereld.

Het is een belangrijke bron van koolhydraten in veel landen en wordt gebruikt in verschillende gerechten zoals cassavecake, cassavebrood en cassavechips. 

Bovendien heeft cassave een aantal voordelen voor de algehele gezondheid, waaronder een hoog gehalte aan vezels, vitamine C en foliumzuur.

De exotische groenten cassave bevat echter een kleine hoeveelheid cyanide, dat giftig kan zijn als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd.

Om het risico op cyanidevergiftiging te verminderen, is het belangrijk om cassave goed te verwerken en voor te bereiden voordat je het gaat consumeren. 

Herkomst

De oorsprong van cassave gaat terug tot Zuid-Amerika, waar het meer dan 10.000 jaar geleden voor het eerst werd gedomesticeerd.

Sindsdien heeft het zich verspreid naar andere delen van de wereld, waaronder Afrika en Azië, waar het een belangrijk gewas is geworden voor voedselzekerheid en het genereren van inkomen.

Ondanks zijn beperkingen is cassave een veelzijdig gewas dat kan worden verwerkt tot verschillende producten, zoals meel, tapioca en zelfs biobrandstof.

Door zijn vermogen om te groeien op arme gronden en onder droogteomstandigheden is het een waardevol gewas voor kleine boeren in vele delen van de wereld.

Cassave exotische groenten herkomst

Smaak

Deze exotische groenten staat bekend om zijn licht zoete en nootachtige smaak en wordt vaak gebruikt in verschillende gerechten zoals soepen, stoofschotels en stoofschotels.

Daarnaast is het een goede bron van koolhydraten, vezels en bepaalde vitaminen en mineralen, waardoor het een voedzame toevoeging is aan elk dieet.

Bij het bereiden van deze groente is het belangrijk om te weten dat de wortel een giftige stof bevat, cyanide genaamd, die schadelijk kan zijn als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd.

Daarom is het aan te raden om het altijd te schillen en goed te koken voordat je het consumeert. 

Een populaire manier om cassave te koken is door het te koken tot het zacht is en het dan op smaak te brengen met zout, peper en andere kruiden en specerijen.

Cassave exotische groenten bewaren

Bewaren

Cassave is een voedingsstofrijke wortelknol die vooral voorkomt in tropische landen. Het is een belangrijk voedselgewas voor veel gemeenschappen, omdat het relatief gemakkelijk te kweken is en een hoge opbrengst oplevert.

Naast zijn voedingswaarde heeft cassave ook een lange houdbaarheid.

Het is aan te raden om deze groenten op een koele en droge plaats te bewaren en ervoor te zorgen dat het niet in contact komt met vocht of direct zonlicht.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Werkt ontstekingsremmend
✔️ Bevat krachtige antioxidanten
✔️ Rijk aan vitamine B
✔️ Verbeterd spijsvertering
✔️ Werkt ontgiftend 

De uitleg van de gezondheidsvoordelen wordt later toegevoegd.

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 96Kcal
Koolhydraten22,8 gr
– Waarvan suikers1 gr
Vetten0 gr
– Waarvan verzadigd0,1 gr
Vezels1,1 gr
Eiwitten0,4 gr
Zout0,01 mg

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde groenten

Gerelateerde blogs

Misschien vind je dit ook interessant