De gezondste snacks ter wereld!

Een bord vol met gezond exotisch fruit

Snacks eten kan een geweldige manier zijn om je lichaam van brandstof te voorzien en jezelf te vermaken. En als het op snacks aankomt, is er geen betere optie dan exotisch fruit

Deze heerlijke, gezonde snacks zitten boordevol essentiële vitamines en mineralen die je kunnen helpen de hele dag energiek te blijven. Van zoete en sappige mangistan tot knapperige passievrucht – ontdek ’s werelds gezondste snacks en geef je smaakpapillen iets nieuws!

Passievrucht

De passievrucht behoort, samen met maracuja, granadilla en curuba, tot de passiflora familie. Deze kleine, eivormige vrucht is afkomstig van de citrusfamilie en wordt vaak gebruikt om gerechten op smaak te brengen. 

De dunne schil van de vrucht bevat een essentiële olie die gebruikt kan worden in parfums en andere cosmetica. Passievrucht kan worden gegeten recht uit de schil of worden gebruikt bij het maken van desserts.

Passievrucht

Passievrucht opgesneden

Papaya

Halve papaya gelegen op een bananenblad met daarnaast een bordje gesneden papaya.

Papaya

Papaya is een erg bekend tropisch fruit over de hele wereld. Deze vrucht is een erg gezonde vrucht en zit bomvol mineralen en vitamines! Hierdoor zijn papaya’s rijk aan vitamine A, C, E en K die essentieel zijn voor het functioneren van ons lichaam. Ze bevatten ook mineralen zoals kalium, calcium

Mangistan

De mangistan wordt ook wel ‘de koningin der vruchten’ genoemd vanwege haar voortreffelijke smaak. Je kunt de mangosteen gemakkelijk herkennen aan haar paarse schil en wit vruchtvlees. 

De beste manier om mangistan te eten is door de schil open te breken en de witte partjes kan je zo eten. Mangosteen is onze persoonlijke favoriet uit de blog de gezondste snacks ter wereld!

Mangistan

De gezondste snacks ter wereld! (3)

Gerelateerde vruchten

Meer feitjes & weetjes

Misschien vind je dit ook interessant