Home » Exotisch Fruit » Pain de sucre
Pain de sucre
✔️ Goed voor onze huid
✔️ Helpt bij herstel
✔️ Versterkt de botten
Er zijn 9 soorten Ananas bracteatussen, of wel ananassen, die wij eten.
Wereldwijd zijn er circa 60 soorten. Een ananas behoort tot de kruidachtige en de ananas is de vrucht van de ananasplant.
Het zijn bijzondere compacte vruchten omdat één ananas eigenlijk uit soms wel 100 kleine vruchtjes bestaat.
Ze groeien in de kern van agave-achtige planten en staan bovenop de plant zodra deze volgroeid is.
Ananassen heb je in vele soorten maten, zo vind je bij ons de baby ananas, ananas by air en de pain de sucre. De laatstgenoemde zijn enorme vruchten die toch de zoete smaak weten te behouden. De ananas pain de sucre is een grotere ananas als in de winkels.
Herkomst
De pain de sucre groeit aan een stekelige ananasplant in gebieden rond de evenaar. Uit het hart van de ananas groeit een bloemstengel.
Hier kunnen wel meer dan honderd bloemen uit voortkomen.
In iedere bloem ontstaat een vrucht die zich later weer ontwikkeld tot een volgroeide ananas.
Smaak
Een rijpe pain de sucre smaakt heerlijk zoet. De vrucht kun je zo eten of gebruiken in verschillende gerechten.
Bewaren
Bewaar ananassen nooit in de koelkast dit verstoort het rijpingsproces van de exotische vrucht!
Een rijpe Pain de sucre wordt kun je het best zo snel mogelijk consumeren. De ananas is heerlijk zoet op als hij rijp is, vandaar de naam.
Wil je toch langer genieten van de vrucht kun je hem het best snijden en de stukjes 1 à 2 dagen in koelkast bewaren. Let op: Doe dit alleen met rijpe meloenen.
Gezondheidsvoordelen
✔️ Goed voor de spijsvertering
✔️ Houdt ons tandvlees gezond
✔️ Goed voor onze huid
✔️ Helpt bij herstel
✔️ Versterkt de botten
Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen
Voedingswaarde
Per 100 gram
Energie (kcal) | 57 kcal |
Koolhydraten | 12 gr |
– Waarvan suikers | 11,6 gr |
Vezels | 1,6 gr |
Eiwitten | 0,5 gr |
Bron: Voedingscentrum