Ananas mango smoothie met kaffir limes

Vandaag deel ik weer een heerlijk tropisch recept, namelijk de ananas, mango smoothie met kaffir limes. Deze smoothie zit boordevol vitamines en is op ieder moment geschikt te drinken. Ik heb voor de baby ananas gekozen omdat deze een stuk zoeter is dan ananas uit de supermarkt.

Bereidingswijze

Stap 1. Zorg voor een schone werkplek

Stap 2. Was de vruchten

Stap 3. Verwijder de schil en de pit van de mango

Stap 4. Hol de ananas uit

Stap 5. Snijd de vruchten in kleine of middelgrote blokjes

Stap 6. Mix alles door elkaar 

Stap 7. Voeg eventueel wat zaden of noten toe 

Stap 9. Enjoy your smoothie!

Serveertip

Om de smoothie nog gezonder te maken, zijn er verschillende manieren om de hoeveelheid voedingsstoffen te verhogen. Naast het toevoegen van noten en zaden, kun je bijvoorbeeld ook groenten zoals spinazie of boerenkool toevoegen. Deze groenten zijn rijk aan antioxidanten en bevatten veel vezels, die goed zijn voor de spijsvertering en het immuunsysteem.

Als je op zoek bent naar een dikkere smoothie die langer verzadigt, kun je naast havervlokken ook andere ingrediënten toevoegen, zoals avocado of banaan. Deze vruchten bevatten gezonde vetten en suikers die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Bovendien kun je ook experimenteren met verschillende soorten melk, zoals amandelmelk of kokosmelk, om de smaak en textuur van je smoothie aan te passen. Deze plantaardige melkalternatieven zijn vaak lichter verteerbaar en bevatten minder suiker dan gewone koemelk.

Kortom, er zijn talloze manieren om je smoothie gezonder en voedzamer te maken, terwijl je nog steeds kunt genieten van de heerlijke smaak en textuur van dit populaire drankje.

Gerelateerde vruchten

Meer recepten

Misschien vind je dit ook interessant