Exotische Tamarinde Smoothie

Tamarinde is voor velen een nog onbekende fruitsoort. Maar onbekend zou in dit geval zeker niet onbemind moeten maken. Tamarinde is een heerlijke zoet/zure  en vooral ook gezonde snack uit de natuur, die ongekend veel voordelen biedt. Zo heeft het ontstekingsremmende eigenschappen, is het een krachtig antioxidant en bevat het veel vitamine C, E en B, calcium, ijzer, fosfor, kalium, mangaan en voedingsvezels.

Bereidingswijze

  • Pel de schil van de tamarinde. Hoe verser, hoe beter!
  • Laat de tamarinde zo’n 8 uur weken in wat water, zodat het water zich bindt aan de tamarinde.
  • Doe dan de tamarinde met water en al in de blender.
  • Voeg de baby banaan(en) en de agave siroop toe.

Serveertip

Jouw heerlijke exotische tamarinde smoothie is zo klaar! Je kunt deze volledig naar eigen smaak aanpassen en er bijvoorbeeld nog wat avocado of hennepzaad aan toevoegen. En om het echt af te maken, kun je eventueel nog wat gojibessen en walnoten gebruiken als toppings. 

Bovendien kun je ook experimenteren met verschillende soorten melk, zoals amandelmelk of kokosmelk, om de smaak en textuur van je smoothie aan te passen. Deze plantaardige melkalternatieven zijn vaak lichter verteerbaar en bevatten minder suiker dan gewone koemelk.

Kortom, er zijn veel verschillende manieren om deze exotische tamarinde smoothie geheel naar eigen wens te maken. Begin vandaag nog met experimenteren en kijk wat je de lekkerste combinatie vind. 

Gerelateerde vruchten

Meer recepten

Misschien vind je dit ook interessant